Tiszták, hősök, szentek - csapatverseny felhívás


A Lakitelek Alapítvány és a Keresztény Élet Szerkesztősége

TISZTÁK, HŐSÖK, SZENTEK

–    az első magyar szent család,
Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre élete és kora –

címmel csapatversenyt hirdet a Kárpát-medencében
középiskolás fiatalok részére.


A háromfős csapatok a vetélkedő feladatait február 12. és március 11. között kéthetente olvashatják a Keresztény Élet hasábjain. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 9. nap.

A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő csapatok kapnak meghívást a 2012. április 20–21-én megrendezésre kerülő középdöntőre és döntőre, a Lakiteleki Népfőiskolára. A verseny döntőjébe jutó fiatalok értékes díjakat kapnak. A győztesek jutalmul részt vehetnek azon a zarándoklaton, amelyet Lezsák Sándor parlamenti alelnök vezet 2012 nyarán Belgrádba, a nándorfehérvári csata 556. évfordulójának ünnepségére.

A vetélkedő fővédnökei: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Czoborczy Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője, a zsűri elnöke pedig Török József egyháztörténész, a PPKE Hittudományi Karának professzora.

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet. Címünk: Lakiteleki Népfőiskola, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.

Szeretettel várjuk egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait! Egy-egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat nevezhet.

A résztvevőknek – kérésre – a szerkesztőség (tel.: 1/328-0196,
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) tiszteletpéldányként megküldi a rejtvény fordulóit tartalmazó lapszámokat.

További felvilágosítás kérhető a 70/931–7808-as számon Olajos Istvántól.

Vissza

 
Hír


mindszenty
imalanc
pantheon
tarsasag
emlekerem
osztondij
tamogatas
kapcsolat
elerhetoseg
 
 

Ma 2020. március 31. kedd, Árpád napja van.

hir
kep
hang
film
dokumentum
gondolat
emlekhely
szemle
archivum
 
 

Legutóbbi frissítés:
2019.07.31. Gondolat
Mindszenty öröknaptár
<<  Március  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      
  8
22
30     

Mindszenty József bíboros, herceprímás, esztergomi érsek címere