Mindszenty zarándoklat, Mindszenty Emléktúra

1.

A Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola IX. kerékpáros zarándoklata Esztergomba, Mindszenty József bíboros halálának évfordulóján, 2010. május 7-8.

Május 7-én és 8-án a budapesti Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola diákjai, tanárai és a szülők közös kerékpáros zarándoklaton vettek részt, csatlakozva az országos Mindszenty-zarándoklathoz, a bíboros halálának 35. évfordulóján.

Az előző évekhez hasonlóan a budapesti Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola közössége, a diákok, szülők és tanárok csapata együtt, kerékpárral tették meg a távot Budapestről Esztergomba és vissza, idén immár kilencedik alkalommal.

2002-ben még csak harmincan kerekeztek, idén már kétszázötvenen (150 diák és 100 szülő, tanár) jelentkezett. A Pilisen át vezető nehéz utat és az emlékmisén való részvételüket felajánlottá az iskoláért, közösségekért, Magyarország lelki felemelkedéséért, Mindszenty bíboros boldoggáavatásáért.

A kerékpáros zarándokokkal tartott Szabó Tibor, aki a délvidéki Óbecséről közel 300 km-t tett meg kerékpáron Budapestig, és ezután csatlakozott a zarándokokhoz.

Útvonal: Budapest, Szentendre, Dömörkapu, Királykúti nyereg, Pilisszentkereszt – Pálos kolostorrom, Esztergom.

A zarándoklatról bővebben: http://mindszentyzarandoklat.blogspot.com honlapon tájékozódhatnak.

2.

Mindszenty József bíboros, hercegprímás esztergomi érsek emlékére rendezték meg a 14. gyalogtúrát és zarándoklatot 2010. május 8-án szombaton. A rendezvény helyszíne Vasvár és Csehimindszent volt.

Vasvárról a Domonkos kolostor előtti térről indultak a túrázók 2010. május 8. reggel 8 órakor.

A megtett útvonal: Domonkos kolostor- Sándor-lépcső – Jeli Arborétum – Oszkói Hegypásztorkör pincéje -Csehimindszent.

Minden résztvevő emléklapot, a szintidőn belül teljesítők kitűzőt kaptak.

Az emléktúra végén a túrázók szentmisén vehettek részt.

3.

Gyalogos Mindszenty-zarándoklat Esztergomból Mariazellbe a Mária Úton

Május 8-án az esztergomi Mindszenty-szentmisét követőn a prímási székhelyről indult útnak egy kisebb csapat a Mária Úton, hogy pünkösdhétfőre Mariazellbe érjen. Így a Mária Út két végállomása felé egyszerre lesz úton egy-egy zarándokcsapat, hiszen eközben Csíksomlyó felé elindult egy csoport.

A zarándokok Mindszenty József halálának 35. évfordulóján útjukat a Mária Út építése mellett a hercegprímás emlékének, zarándokhagyományának őrzésére is szeretnék fordítani. A zarándokok egyike Szabó Tamás, a Mária Út Egyesület elnöke.

Vissza

 
Archívum


mindszenty
imalanc
pantheon
tarsasag
emlekerem
osztondij
tamogatas
kapcsolat
elerhetoseg
 
 

Ma 2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina és Kende napja van.

hir
kep
hang
film
dokumentum
gondolat
emlekhely
szemle
archivum
 
 

Legutóbbi frissítés:
2019.07.31. Gondolat
Mindszenty öröknaptár
<<  Szeptember  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
 
    

Mindszenty József bíboros, herceprímás, esztergomi érsek címere