Emlékérem átadás

2005. március 13. Lakitelek

A Mindszenty Társaság tagjai 2005. március 13-án Lakiteleken tartottak találkozót, ahol a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye és a Szeged-Csanádi egyházmegye papjainak volt papi találkozó, így lehetőség volt a Társaság célkitűzését megismertetni a lelkipásztorokkal.


A Mindszenty Társaság Emlékérmét Mészáros István neveléstörténész – laudálta Lezsák Sándor –, és Kőgl Lénárd veszprémi egyházmegyés pap, kanonok kapta. Kőgl Lénárd atya 2004. december 21-én elhunyt, így a 2004. szeptember 22-én neki ítélt Emlékérmet nem vehette át. Kőgl Lénárd életútját Soós Viktor Attila mutatta be. Kutatói ösztöndíjat nem adtunk át.

A Társaság tagjai döntöttek, hogy a következő Mindszenty Emlékérmet Tímár Ágnes O.Cist. ny. apátnő és M. Kiss Sándor történész kapja. A kutatói ösztöndíjat Bank Barbara történész nyerte el.

(A fotók nagyításához kattintson a képekre!)

Vissza

A Mindszenty Társaság Emlékérmét: Mészáros István neveléstörténész – laudálta Lezsák Sándor –, és Kőgl Lénárd veszprémi egyházmegyés pap, kanonok kapta. Kőgl Lénárd atya 2004. december 21-én elhunyt, így a 2004. szeptember 22-én neki ítélt Emlékérmet nem vehette át. Kőgl Lénárd életútját Soós Viktor Attila mutatta be. Kutatói ösztöndíjat nem adtunk át.
 
A Mindszenty Társaság


mindszenty
imalanc
pantheon
tarsasag
emlekerem
osztondij
tamogatas
kapcsolat
elerhetoseg
 
 

Ma 2020. július 14. kedd, Örs és Stella napja van.

hir
kep
hang
film
dokumentum
gondolat
emlekhely
szemle
archivum
 
 

Legutóbbi frissítés:
2019.07.31. Gondolat
Mindszenty öröknaptár
<<  Július  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    2
  

Mindszenty József bíboros, herceprímás, esztergomi érsek címere