Emlékérem átadás

2005. március 13. Lakitelek

A Mindszenty Társaság tagjai 2005. március 13-án Lakiteleken tartottak találkozót, ahol a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye és a Szeged-Csanádi egyházmegye papjainak volt papi találkozó, így lehetőség volt a Társaság célkitűzését megismertetni a lelkipásztorokkal.


A Mindszenty Társaság Emlékérmét Mészáros István neveléstörténész – laudálta Lezsák Sándor –, és Kőgl Lénárd veszprémi egyházmegyés pap, kanonok kapta. Kőgl Lénárd atya 2004. december 21-én elhunyt, így a 2004. szeptember 22-én neki ítélt Emlékérmet nem vehette át. Kőgl Lénárd életútját Soós Viktor Attila mutatta be. Kutatói ösztöndíjat nem adtunk át.

A Társaság tagjai döntöttek, hogy a következő Mindszenty Emlékérmet Tímár Ágnes O.Cist. ny. apátnő és M. Kiss Sándor történész kapja. A kutatói ösztöndíjat Bank Barbara történész nyerte el.

(A fotók nagyításához kattintson a képekre!)

Vissza

A Mindszenty Társaság Emlékérmét: Mészáros István neveléstörténész – laudálta Lezsák Sándor –, és Kőgl Lénárd veszprémi egyházmegyés pap, kanonok kapta. Kőgl Lénárd atya 2004. december 21-én elhunyt, így a 2004. szeptember 22-én neki ítélt Emlékérmet nem vehette át. Kőgl Lénárd életútját Soós Viktor Attila mutatta be. Kutatói ösztöndíjat nem adtunk át.
 
A Mindszenty Társaság


mindszenty
imalanc
pantheon
tarsasag
emlekerem
osztondij
tamogatas
kapcsolat
elerhetoseg
 
 

Ma 2020. október 1. csütörtök, Malvin napja van.

hir
kep
hang
film
dokumentum
gondolat
emlekhely
szemle
archivum
 
 

Legutóbbi frissítés:
2019.07.31. Gondolat
Mindszenty öröknaptár
<<  Július  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    2
  

Mindszenty József bíboros, herceprímás, esztergomi érsek címere