Ép testben ép lélek - X. Kerékpáros Zarándoklat Esztergomba

Május 6-án és 7-én az idén húsz éves budapesti Pannonia Sacra katolikus Általános Iskola diákjai, tanárai és a szülők, az előző évekhez hasonlóan, immár tizedik alkalommal közös kerékpáros zarándoklaton vesznek részt. Így csatlakoznak az országos Mindszenty zarándoklathoz, a bíboros halálának 36. évfordulóján.

Először, 2002-ben még csak harmincan kerekeztek, az idén háromszázharmincan jelentkeztek. Hárman a Délvidékről kerékpároznak Budapestre, és itt csatlakoznak a csoporthoz. A Pilisen át vezető, embert próbáló utat és szombaton 10.30-kor kezdődő emlékmisén való részvételüket felajánlják az iskoláért, a közösségekért, Magyarország lelki felemelkedéséért, Mindszenty bíboros boldoggáavatásáért.

Indulás pénteken, május 6-án reggel 8.30-kor az iskola udvaráról (1122 Bp, Csaba u.16/c) - szállás Esztergomban. Visszaindulás 7-én, szombaton a mise után, a déli órákban. Érkezés Budapestre, az iskolába este 8 óra tájban.

Útvonal: Budapest, Szentendre, Dömörkapu, Királykúti nyereg, Pilisszentlélek; Pálos kolostorrom, Esztergom.

A kettős jubileum alkalmából május 6-án, pénteken 17.30-kor Pilisszentléleken a pálos kolostorromnál keresztet állítanak, amelyet Bátor Botond pálos tartományfőnök fog megszentelni.

A szervezők buzdítanak egyéneket és közösségeket, gyalogosokat és kerékpározókat, határainkon innen és túl, hogy május 7-én minél többen, lelket nemesítő testi erőfeszítéssel zarándokoljanak Esztergomba.

Honlapcímük: http://www.mindszentyzarandoklat.blogspot.com

 
Hír


mindszenty
imalanc
pantheon
tarsasag
emlekerem
osztondij
tamogatas
kapcsolat
elerhetoseg
 
 

Ma 2020. május 31. vasárnap, Angéla és Petronella napja van.

hir
kep
hang
film
dokumentum
gondolat
emlekhely
szemle
archivum
 
 

Legutóbbi frissítés:
2019.07.31. Gondolat
Mindszenty öröknaptár
<<  Május  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      3

Mindszenty József bíboros, herceprímás, esztergomi érsek címere