Kárpát-medencei Népfőiskolai Vándortábor Csehimindszenten

Vándortábort szerveznek szeptember 16. és 18. között Csehimindszenten, ahol előadások és kirándulások keretében ismerhetik meg a résztvevők a hely történetét és híres szülöttének, Mindszenty Józsefnek az életét. Vasárnap Mindszenty Emlékérem átadására kerül sor, ahol Böjte Csaba és Mága Zoltán hegedűművész is a díjazottak között lesz.

Pénteken 17 órakor az érkezés után köszöntőt mond Fukszberger Imre, Csehimindszent polgármestere. Ezután helytörténeti előadásokat hallhatnak Csehimindszentről, Mindszenty Józsefről és a Vasi-Hegyhát Kistérségi Társulásról. A közös vacsora után 19 órakor Koltay Gábor: A fehér vértanú című filmjének vetítése következik, majd beszélgetés Koltay Gáborral. Szeptember 17-én, szombaton buszos kirándulásra indulnak a környék nevezetességeinek megtekintésére. Az úticél Bérbaltavár, Nagytilaj, ahol megidézik Nagy Gáspár életét, költészetét. Vasváron köszöntőt és ismertetőt mond Kovács Tilda, Vasvár polgármestere, majd ismét előadások következnek Mindszenty József életútjáról.

17 órakor kerül sor a Mindszenty Emlékérem átadására Mindszenty József szülőházának udvarán. A díjazott Böjte Csaba OFM (laudál: V. Németh Zsolt) és Mága Zoltán hegedűművész (laudál: Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó igazgatója).

18 órától Mága Zoltán ad koncertet Mindszenty szülőháza és a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekvédelmi Központ javára, a római katolikus templomban. Bevezeti: Böjte Csaba és Lezsák Sándor.

20 órakor vacsorával zárul az este.

Szeptember 18-án, vasárnap a közös reggeli után a Mindszenty Társaság tagjaival beszélgethetnek a résztvevők. A programokat a 10 órakor kezdődő szentmise majd az azt követő ebéd zárja.

(Forrás: KisKunság.hu)

Vissza

 
Hír


mindszenty
imalanc
pantheon
tarsasag
emlekerem
osztondij
tamogatas
kapcsolat
elerhetoseg
 
 

Ma 2020. július 7. kedd, Apollónia napja van.

hir
kep
hang
film
dokumentum
gondolat
emlekhely
szemle
archivum
 
 

Legutóbbi frissítés:
2019.07.31. Gondolat
Mindszenty öröknaptár
<<  Július  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    2
  

Mindszenty József bíboros, herceprímás, esztergomi érsek címere